Blog

Cat de important este sexul in viata de cuplu

Cu bune si cu rele, viata de cuplu este de departe unul dintre cele mai importante aspecte din existenta oricarui om. Totusi, pentru ca o relatie de cuplu sa fie cu adevarat sanatoasa si sa ne ajute sa crestem, ea trebuie sa indeplineasca mai multe nevoi. Una dintre cele mai importante este si cea intima, ea cantarind destul de mult, indiferent de sexul partenerilor. De ce este sexul atat de important? Afla din cele ce urmeaza!

Mai multa armonie in relatie

O relatie de durata este in general bazata pe comunicare, dar si pe intimitate. Atunci cand partenerii inceteaza sa mai fie intimi, deci ignora cu buna stiinta latura sexuala a relatiei lor, apar rupturi si in ceea ce priveste intimitatea. Desigur, exista si alte metode prin care doua persoane pot fi intime, dar relatiile sexuale nu trebuie date la o parte.

Atunci cand partenerii se angajeaza in relatii intime, ei creeaza o conexiune speciala si se bucura impreuna de ceea ce simt. Pe deasupra, activitatea sexuala elibereaza endorfine, asa numitii hormoni ai fericirii. Deci, cu cat faci mai mult sex, cu atat te vei simti mai relaxat si mai apropiat de partenera.

In timp, lipsa sexului/lipsa sexului de calitate, poate duce la frustrari si instrainare. Asadar, indiferent de natura problemei, va fi necesar sa discuti cu partenera. Daca problemele tin de potenta, iti sugeram sa incerci pastile pentru o erectie satisfacatoare.

Relatii mai lungi

Se pare ca partenerii care fac sex mai des si mai bine, au relatii de mai lunga durata! Chiar daca nu este o regula, statisticile spun ca acele cupluri care se bucura de sex calitativ, au mai multe sanse de a ramane impreuna. Prin comparatie, cuplurile in care unul dintre parteneri sau ambii sunt nesatisfacuti, se vor destrama mai repede.

Si acest lucru este de inteles. Daca nu mai esti fericit din punct de vedere sexual alaturi de partenera sau partener, vei cauta satisfactie sexuala in alta parte. In timp, asta poate duce la adulter si la eventuala destramare a relatiei.

Cel mai bine ar fi sa porti o discutie serioasa cu persoana iubita inainte de a ajunge in acel punct!

Placere sau procreere

La finalul zilei, adevarul este ca, la baza, sexul in relatia de cuplu are doua functii: de producere a placerii sau de procreere. Unele cupluri prefera sa se axeze pe prima sa functie, bucurandu-se de placerea sexuala si doar atat. Altele se bucura de placere, dar in acelasi timp isi doresc copii, deci privesc sexul din perspectiva reproducerii.

Noi credem ca ideal este sa imbini utilul cu placutul. Cu alte cuvinte, oricarui cuplu ii va fi recomandat sa priveasca sexul atat precum o activitate de recreere si conectare, cat si pe o metoda de a face copii. Desigur, acest lucru nu este obligatoriu: anumite cupluri nu-si doresc copii sau contin si persoane asexuale, care nu se bucura in mod deosebit de actul sexual.

Pana la urma, fiecare cuplu trebuie sa decida ce inseamna sexul pentru ei!